Advertentienummer: M2354

Advertentie details

Waar:
Cranendonck
Maarheeze
Wanneer:
Middag
Doordeweeks
Wekelijks
In overleg
Thema:
Beweging/sport
Sociaal contact
Vrije tijd/hobby
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd

Lange omschrijving

Ben jij sportief aangelegd en zou je het leuk vinden om een jonge man uit Maarheeze te begeleiden bij het sporten? Ben jij die stok achter de deur voor hem? Dan zijn we op zoek naar jou.

Deze jonge man heeft een vorm van autisme en vind het daarom lastig om bepaalde zaken alleen op te pakken en contact te leggen. Hij heeft wel de stoute schoenen aan durven trekken om contact op te nemen met Cordaad Welzijn voor hulp. Hij is op zoek naar iemand (tussen de 30 en 40 jaar) die wekelijks 1x per week met hem wil gaan fitnessen of zwemmen, wandelen is wellicht ook een optie. Hij heeft doordeweeks in de middag hier de tijd voor. 

Als jij de vrijwilliger bent die met deze jonge man wekelijks wil gaan sporten, wordt je vrijwilliger bij Cordaad Welzijn. Dan val je onder het vrijwilligersbeleid van Cordaad Welzijn. Je krijgt een intakegesprek met de vrijwillig coördinator van de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck en zij gaat samen met jou kennismaken bij de klant, want we vinden het belangrijk dat er een klik is. Je mag de reiskosten van jou thuis naar de klant declareren bij Cordaad Welzijn en de kilometers die je met de klant eventueel maakt, betaalt hij.

 

Tegenprestatie

Op de eerste plaats is deze jonge man  dolblij als hij met jou wekelijks kan gaan sporten en jij houdt er een goed gevoel aan over. We werken bij Cordaad Welzijn met een vrijwilligersovereenkomst en er wordt een VOG voor jou aangevraagd. Er is aandacht voor lief en leed, er zijn inhoudelijke vrijwilligersbijeenkomsten en waarderingsmomenten. Je bent verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk en er zijn mogelijkheden om cursussen en trainingen te volgen.