Advertentienummer: K2169

Advertentie details

Thema:
Coachen
Doelgroepen
Voor wie:
Individuen
Groepen
Verenigingen/ Stichtingen
Vorm:
Cursus / Training
Digitaal
Voorlichting
Waar:
Budel
Budel-Dorplein
Budel-Schoot
Cranendonck
Gastel
Maarheeze
Soerendonk
Vraag/aanbod:
Kennis aangeboden

Lange omschrijving

In deze verdiepende sessie kijken we verder dan alleen het selectieproces van nieuwe vrijwilligers en het standaard vrijwilligersmanagement: vrijwilligersmanagement 3.0. Vrijwilligersmanagement 3.0 kan beter getypeerd worden als vrijwilligers-rentmeesterschap. Het doel is om een systeem te creëren en te onderhouden van duurzame vrijwillige energie. 

Vrijwilligers-rentmeesterschap kent drie fases: 

Het onderhouden van de bronnen van vrijwillige energie (volunteerability: de bereidheid, bekwaamheid en beschikbaarheid van mensen om vrijwilligerswerk te doen
Het goed inzetten van vrijwilligers (vrijwilligersmanagement 2.0 goed uitvoeren)
Het denken in behoud van vrijwillige energie voor de toekomst in de eigen organisatie en de gemeenschap (vrijwillige energie duurzaam en circulair maken)
Deze kennisboost geeft een inzicht in het duurzaam opbouwen en behouden van een vrijwilligerssysteem. Hoe zorg je als organisatie voor dat vrijwilligers in de toekomst makkelijker geworven kunnen worden?

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Prof. dr. Lucas Meijs. Lucas Meijs is als hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk verbonden aan de vakgroep Business-Society Management van de Rotterdam School of Management.

Deze kennisboostsessie is bedoeld voor mensen die verantwoordelijk zijn voor de inzet van vrijwilligers in of vanuit hun organisatie maar al wel in theorie en praktijk bekend zijn met de matchingprocessen voor het vinden van nieuwe gezichten en nu hun vrijwilligersmanagement willen verduurzamen.

 

De webinar vind je door op onderstaande link te klikken.

De kunst van het zaaien voor nieuwe gezichten

 

Tegenprestatie