Cordaad Welzijn Goedbezig Cranendonck

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, kortweg WBTR in werking per 1 juli 2021.

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om het bestuur en toezicht van onder meer verenigingen en stichtingen te verbeteren. Het wettelijk vastleggen van taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid volgt op incidenten en wantoestanden bij grote scholengemeenschappen en woningcorporaties. De overheid wil met de wet voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten verenigingen en stichtingen schaden. 

Op 1 juli 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, kortweg WBTR, in werking. Deze wet scherpt de positie, plichten en aansprakelijkheid van bestuursleden aan en geldt voor verenigingen en stichtingen. De wet is erop gericht om krantenkoppen als 'De penningmeester van het bestuur van vereniging X is er met de kas vandoor' te voorkomen. Op www.wbtr.nl is heel veel informatie over deze wet verzameld.

In aanloop naar 1 juli 2021 organiseert WBTR.nl heel veel webinars met als doel bekendheid te geven aan de nieuwe wet en aan de mogelijkheden voor verenigingen eraan te voldoen. Deelname is kosteloos maar je moet je wel aanmelden. Organisaties die zich aanmelden ontvangen daarna ook onze gratis nieuwsbrief.

Kies hier uit de lijst met data. Meld je snel aan.

Mochten er na het volgen van de webinar nog vragen zijn dan kun je deze bij ons stellen. Wij bundelen alle vragen en zullen deze beantwoorden op onze pagina Info/Help.

N.B. De voorwaarden van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van de vrijwilligerspolis zijn ongewijzigd. 

22.03.2021

Tags