Advertentienummer: K2171

Advertentie details

Thema:
Coachen
Doelgroepen
Voor wie:
Individuen
Groepen
Verenigingen/ Stichtingen
Vorm:
Cursus / Training
Digitaal
Voorlichting
Waar:
Budel
Budel-Dorplein
Budel-Schoot
Cranendonck
Gastel
Maarheeze
Soerendonk
Vraag/aanbod:
Kennis aangeboden

Lange omschrijving

Het programma Samen Ouder Worden richt zich op vrijwillige inzet voor en door ouderen. Dat doen ze met pilots in 35 gemeenten, door samen te werken met organisaties die zich lokaal inzetten voor en met ouderen om invulling te geven aan zinvol ouder worden. Zo ook in Assen en Almere. Een belangrijk doel van het programma is om de kennis uit de lokale trajecten met anderen te delen. Dat doen we dan ook graag.

Monique Bodegom is als programmamedewerker van Samen Ouder Worden actief in Assen. Zij heeft het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet aangepakt om in deze gemeente meer aandacht te geven aan Vrijwilligerswerk door ouderen. Zij deelt tijdens dit webinar haar communicatie en wervingsaanpak die onder de naam Mensen maken Assen een grote vlucht neemt.

In Almere was het vertrekpunt een Vrijwilligersreis (variant op de customer journey). Met verschillende organisaties, die 50+ers als vrijwilliger willen betrekken bij hun activiteiten, zijn zij een traject aangegaan dat heeft geleid tot de campagne Vrijwilliger in Haven. Tijdens dit webinar vertellen Magda van der Wees en Yvette van Ree van de VMCA hun ervaring met de vrijwilligersreis en lichten zij hun campagne toe.

 

De webinar vind je door op onderstaande link te klikken.

De kunst van het werven van (oudere) vrijwilligers

Tegenprestatie