Advertentienummer: V2266

Advertentie details

Thema (soort werk):
Anders
Voor wie:
Individuen/ Volwassenen
Waar:
Cranendonck
Wanneer:
Projectmatig
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Energiecoaches gezocht

Als Energie Coöperatie Cranendonck geven wij richting aan de energietransitie in onze gemeente. De Coöperatie wil samen met de bewoners nadenken over wat er nodig is bij deze grote omslag. Een van de activiteiten daarbij is dat we gaan starten met Energiecoaches.

 Wat is of doet een Energiecoach?

Een Energiecoach is een vrijwilliger die inwoners van de gemeente helpt om zijn/haar huis energiezuiniger te maken. De energiecoach ‘scant’ het huis en geeft tips om op energie te besparen.  Een energiecoach helpt bewoners meer inzicht te krijgen in de gewoontes met betrekking tot het eigen energiegebruik en hoe zij hun energieverbruik en de kosten ervan kunnen verminderen. Verder is een energiecoach een enthousiaste en communicatief vaardige vrijwilliger die zich inzet om zijn buurtgenoten te enthousiasmeren en te ondersteunen bij energiebesparing in de woning. De nadruk ligt op het adviseren van kleine energiebesparende maatregelen, maar zeker ook op bewustwording en gewoontes.

Welke eigenschappen heeft een Energiecoach?

Je hebt interesse in energiebesparing en bij voorkeur zelf ervaring opgedaan met energiebesparing bij je eigen huis. Je maakt gemakkelijk contact met je buurtbewoners en overlegt graag over de mogelijkheden van verduurzamen. Je vindt het leuk om met bewoners in gesprek te gaan over gewoontes en de bewustwording daarvan. Je hebt een aantal dagdelen en/of avonden per jaar beschikbaar om in de gemeente Cranendonck bij medebewoners langs te gaan. Er is geen specifieke technische voorkennis vereist.

Wat mag je van de Energie Coöperatie Cranendonck verwachten?

Een training over energie, energiebesparing en gedrag. 
Ondersteuning van een inspirerend team energiecoaches en adviseurs.
Het betreft een vrijwilligers rol, maar de onkosten worden uiteraard vergoed.
 

Ben jij enthousiast en wil je meedoen? Geef je z.s.m. op. Na de aanmelding zal de training in overleg starten.

Vragen?

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met info@cooperatiecranendonck.nl. wij nemen dan z.s.m. contact op met jou.

 

Tegenprestatie